Hoe werkt het?

Voor jouw organisatie

Wat is DoSupport?

DoSupport is een online platform waarop je je actief kunt inzetten voor een maatschappelijk doel: ofwel door een actie te starten, of door bij te dragen als supporter. Op het platform kom jij als initiatiefnemer van een actie of crowdfund in contact met de mensen die jouw doel ook ontzettend belangrijk vinden. Samen bereik je meer! DoSupport is een initiatief van stichting PGOsupport en richt zich primair op patiënten- en cliëntenorganisaties.

Wat voor projecten staan er op DoSupport?

Je kunt DoSupport ten eerste gebruiken als kom-in-actieplatform. Dit betekent dat jijzelf of iemand uit jouw achterban een actie kan starten die direct ten goede komt aan jouw organisatie. Denk aan acties van verschillende grootte: je kan bijvoorbeeld een landelijke actie starten waar een aantal van je regio-afdelingen aan deelnemen, maar je kunt ook kleinschaliger denken. Naast acties vanuit jou en jouw organisatie kan iemand uit jouw achterban ook een actie starten. Zij geven dan aan dat de opbrengst ten goede moet komen aan jouw organisatie, en dit zal dan automatisch bijgeschreven worden op de door jou opgegeven bankrekening. Acties van jou of van een derde hebben geen vaste looptijd of vooraf gesteld doelbedrag.

Een andere mogelijkheid is om vanuit jouw organisatie op DoSupport een crowdfunding campagne te starten. Allereerst is crowdfunding een geldbron, maar daarnaast is het ook een goede manier om mensen bij jou, je organisatie en jullie gezamenlijke droom te betrekken. Je werft in een relatief korte periode een vooraf gesteld doelbedrag, én geeft donateurs iets terug voor de bijdrage. Is jouw organisatie toe aan een nieuwe folderlijn of wil je voor een specifieke doelgroep een kampeerweekend organiseren? Bespreek met een fondsenwerver van PGOsupport of crowdfunding een optie is voor jou en je project.

Op DoSupport gaat de volledige opbrengst naar jouw organisatie. Je betaalt geen startbedrag of percentage van je opbrengst aan het platform. Dit maakt DoSupport extra voordelig.

Wat moet ik doen om gebruik te kunnen maken van DoSupport?

Om actief te kunnen zijn op het platform doorloop je een aantal stappen:

1
2

Je organisatie wordt aangemeld op het platform.

3

Je vult je gegevens aan en koppelt een bankrekening.

4

Gefeliciteerd: jij en externe actievoerders kunnen nu aan de slag op het platform!

5

Crowdfunding campagnes worden altijd begeleid door PGOsupport. Bespreek dit dus indien je interesse hebt met de fondsenwerver van PGOsupport.

1523 donateurs
1850 gedoneerd
109 projecten
23 enthousiaste actievoerders

Onze kenmerken

Betrokken

We zijn echt geïnteresseerd, leven mee en helpen graag aan een oplossing.

Deskundig

We weten waar we het over hebben en delen die kennis graag.

Ambitieus

We zijn ambitieus en willen graag uw project succesvol maken.

Verbindend

We zijn toegankelijk en in staat om partijen te koppelen.

Wat er tot nu toe bereikt is!

1523

donateurs

1850

gedoneerd

109

projecten

23

enthousiaste actievoerders