Voor donateurs

Voor donateurs

Wat is DoSupport?
DoSupport is een online platform waarop je je actief kunt inzetten voor een maatschappelijk doel: ofwel door een actie te starten, of door bij te dragen als supporter. Op het platform kom jij als initiatiefnemer van een actie of crowdfund in contact met de mensen die jouw doel ook ontzettend belangrijk vinden. Samen bereik je meer! DoSupport is een initiatief van stichting PGOsupport en richt zich primair op patiënten- en cliëntenorganisaties.

Wat voor projecten staan er op DoSupport?
Op DoSupport kun je aan twee verschillende soorten projecten bijdragen, namelijk een ‘gewone’ actie en een crowdfunding campagne. In beide gevallen komt jouw volledige bijdrage ten goede aan de organisatie en het project waar je voor kiest. Er zit wel verschil in de voorwaarden.

In het geval van een actie doe je je bijdrage en doneer je dit bedrag sowieso aan de actievoerder en organisatie.

In het geval van een bijdrage aan een crowdfunding campagne kun je alleen een bijdrage doen terwijl de campagne loopt, dit is vaak 30-40 dagen. Binnen dit aantal dagen moet het doelbedrag van de campagne behaald zijn. Als minder dan 100% van het doelbedrag is opgehaald krijg je je bijdrage teruggestort, de campagne gaat dan niet door! Jij bepaalt dus of een project wordt gerealiseerd of niet.

Wat krijg ik ervoor terug?
Het mooie is dat, indien een crowdfunding campagne succes heeft, je iets terugkrijgt voor je bijdrage. Kijk op de campagnepagina welke tegenprestaties de initiatiefnemer aanbiedt. Je kunt bij betaling aangeven welke tegenprestatie je wilt ontvangen. Ook wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang van het project en de realisatie ervan.

 Als je een actie support krijg je geen tegenprestatie, maar wel eeuwige dank en roem!