Voor actievoerders

Wat is DoSupport?
DoSupport is een online platform waarop je je actief kunt inzetten voor een maatschappelijk doel: ofwel door een actie te starten, of door bij te dragen als supporter. Op het platform kom jij als initiatiefnemer van een actie of crowdfund in contact met de mensen die jouw doel ook ontzettend belangrijk vinden. Samen bereik je meer! DoSupport is een initiatief van stichting PGOsupport en richt zich primair op patiënten- en cliëntenorganisaties.

Wat voor projecten staan er op DoSupport?
Op DoSupport staan twee soorten projecten: acties en crowdfunding campagnes.

Als de organisatie waarvoor je je wilt inzetten actief is op het platform kun je aan de slag! Bedenk zelf een leuke actie, óf doe mee aan een van de bestaande acties op DoSupport. Je krijgt alsnog een eigen actiepagina waarop iedereen ziet wat jij al hebt opgehaald! Ook kun je nieuwsupdates plaatsen en je actie delen op social media, zodat zoveel mogelijk mensen erover weten en jou steunen.

Het zal je misschien opvallen dat crowdfunding campagnes altijd vanuit een organisatie lopen. Mocht je een idee hebben voor een te crowdfunden project: stel je patiëntenorganisatie op de hoogte. Zij nemen dan contact met je op en wie weet wordt je droom wel werkelijkheid! Dien hier je aanvraag in.

 Hoe word ik actievoerder op DoSupport?
1. Check hier of de organisatie waarvoor je je wilt inzetten actief is op het platform.
2. Ja? Je hebt twee mogelijkheden:

Heb je zelf een tof idee? Maak dan hier een eigen actie aan.
Zet je je graag in maar wil je wat inspiratie opdoen? Check hier de lopende acties. Doe hier mee aan een bestaande actie.

3. Als je voor het eerst actief bent op DoSupport registreer je je als actievoerder. Bewaar je wachtwoord goed.
4. De organisatie waarvoor de actie gedaan wordt keurt je aanvraag goed. Mochten ze dit niet doen wordt er contact met je opgenomen.
5. Gefeliciteerd: je kunt aan de slag! Als je je actie hebt aangemeld en je bent ingelogd kun je op je actiepagina nieuwsupdates plaatsen. 

image man op burg