Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Wie beheert DoSupport?
DoSupport wordt beheerd door stichting PGOsupport. Bekijk voor meer informatie de over ons pagina of de website van PGOsupport.

 

ORGANISATIES

Hoe meld ik mijn organisatie aan bij DoSupport?
Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de website. Aanmelden voor DoSupport is kosteloos. Voor meer informatie bekijk Hoe werkt het?

Welke kosten betaalt mijn als organisatie om gebruik te maken van DoSupport?
Je kunt je als organisatie kosteloos aanmelden bij DoSupport. Wij houden bovendien niets in van je opbrengst. Dit in tegenstelling tot soortgelijke platforms waar vaak een startbedrag en/of percentage wordt ingehouden. De transactie van een donatie kost je € 0,29. Donateurs krijgen de keuze om een bedrag inclusief transactiekosten te doneren.

Krijgt mijn organisatie begeleiding bij mijn crowdfundingcampagne?
DoSupport gaat voor kwaliteit. Daarom bespreek je met de crowdfundingexpert van DoSupport jouw plannen en bepaal je in overleg of er wel of geen begeleiding nodig is. Voor deze begeleiding kunnen kosten in rekening gebracht worden.

Hoe kan ik als organisaties mijn campagnes beheren?
Je kunt als organisatie alle informatie over projecten en donaties inzien in het CMS. Na aanmelding bij het platform ontvang je een inlogcode en uitleg hoe het CMS werkt.

Worden donateurs automatisch bedankt voor hun donatie?
Ja, donateurs ontvangen altijd een bedankmail als zij een donatie hebben gedaan. Je kunt als organisatie zelf een bedankmail instellen.

Hoe worden donaties uitbetaald?
Wij werken met betalingssysteem Mollie. Wanneer je je organisatie aanmeldt bij DoSupport dan maak je een Mollie-account aan en koppel je het rekeningnummer van jouw organisatie aan DoSupport. Let op: voor een crowdfundingcampagne gelden andere mollie-instellingen rondom uitbetalingen dan wanneer je DoSupport enkel als kom-in-actieplatform gebruikt. Lees voor meer informatie de gebruiksvoorwaarden.

Kunnen crowdfundingcampagnes meer dan het doelbedrag ophalen?
Ja, je kunt als organisatie meer geld ophalen dan het oorspronkelijke doelbedrag. Ook na het bereiken van het doelbedrag loopt de meter gewoon door.

Wat als mijn organisatie het doelbedrag van een crowdfundingcampagne niet behaalt?
Als je het doelbedrag niet haalt, dan stort je de donaties terug naar je supporter. Tenzij zij hebben aangegeven in het donatieformulier hebben aangegeven dat je het bedrag sowieso mag houden. Lees voor meer informatie de gebruiksvoorwaarden.

Moet mijn organisatie belasting betalen over de donaties?
In beginsel mag je als organisatie onbeperkt geld werven via online werving. Indien de donaties hoger zijn dan € 2.418,00 moet schenkingsrecht worden afgedragen over het surplus. Op de website van de belastingdienst lees je meer over de voorwaarden van schenken.

 

ACTIEVOERDERS

Hoe meld ik mijn als actievoerder aan bij DoSupport?
Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de website. Aanmelden voor DoSupport is kosteloos. Voor meer informatie bekijk Hoe werkt het?

Wat doe ik als actievoerder als de organisatie voor wie ik in actie wil komen niet is aangesloten bij DoSupport?
Wanneer de organisatie waarvoor je in actie wil komen niet is aangesloten bij het platform, dan kun je contact opnemen met DoSupport. Wij proberen contact te leggen met de organisatie voor wie je je graag wilt inzetten.

Welke kosten betaal ik als actievoerder om een actie te starten en het actievoeren zelf?
Niets, je kunt kosteloos een actie starten en gaan actievoeren.

 

SUPPORTERS

Waarom moet ik als donateur persoonsgegevens invullen bij het doneren?
DoSupport vraagt je bij het doen van een donatie om een e-mailadres zodat je een bevestiging kunt ontvangen van je donatie. In het geval van een donatie aan een crowdfundingcampagne word je ook gevraagd om adresgegevens in te vullen. Dit omdat de afhandeling van eventuele tegenprestaties per post verloopt. Lees voor meer informatie het Privacy Statement.

Welke (persoons)gegevens krijgt DoSupport van mij?
DoSupport verzamelt of gebruikt geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in het Privacy Statement, tenzij je daar duidelijk toestemming voor gegeven hebt.

Via welke betalingswijzen kunnen donaties worden gedaan?
Je kunt alleen via iDEAL een donatie doen. In sommige gevallen is PayPal ook een mogelijkheid.

Kan ik ook anoniem doneren?
De gegevens die je invult in het donatieformulier zijn nodig voor de afhandeling van de donatie. Het is mogelijk om anoniem een donatie te doen. Dit betekent dat je naam niet wordt vermeld op de persoonlijke pagina van een organisatie of project. Indien je hiervan gebruik wilt maken, geef dit dan aan in het donatieformulier door de button ‘anoniem doneren’ aan te vinken.