Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Wie beheert DoSupport?
DoSupport is een onderdeel van stichting PGOsupport. Bekijk voor meer informatie over de organisator van dit platform de over ons pagina of de website van PGOsupport.

 

DOOR ACTIEVOERDERS

Welke kosten betalen actievoerders voor het starten van een actie en het actievoeren zelf?
Niets, je kunt kosteloos een actie starten en gaan actievoeren.

 

DOOR ORGANISATIES

Welke kosten betalen organisaties om gebruik te maken van DoSupport?
Je kunt je als organisatie kosteloos aanmelden bij DoSupport. Wij houden bovendien niets in over de opgehaalde bedragen. Dit in tegenstelling tot soortgelijke platforms waar vaak courtage wordt ingehouden en/of waar je een startbedrag moet betalen. De transactie van een donatie kost je € 0,29. Donateurs krijgen de keuze om een bedrag inclusief transactiekosten te doneren.

Hoe worden organisaties op de hoogte gehouden van projecten?
Je kunt als organisatie alle informatie over projecten en donaties inzien in wat wij CMS noemen. Na aanmelding bij het platform ontvang je een inlogcode van PGOsupport waarmee je de informatie kunt inzien in het systeem.

Worden donateurs automatisch bedankt voor hun donatie?
Ja, donateurs ontvangen altijd een bedankmail als zij een donatie hebben gedaan. Je kunt als organisatie zelf een bedankmail instellen.

Hoe worden donaties uitbetaald?
Wij werken met betalingssysteem Mollie. Wanneer je je organisatie aanmeld bij DoSupport dan zal je worden gevraagd een Mollie-account aan te maken en om je rekeningnummer op te geven en te koppelen. Wij zorgen er vervolgens voor dat de opbrengsten van al je projecten op dit rekeningnummer terecht komen. Je kunt zelf via je account instellen wanneer je de opbrengst wilt laten uitbetalen. Dit kan bijvoorbeeld op wekelijkse en maandelijkse basis. Let op: voor een crowdfundingscampagne gelden andere gebruikersvoorwaarden dan wanneer je DoSupport enkel als actieplatform gebruikt. Lees voor meer informatie de gebruikersvoorwaarden.

Kunnen campagnes meer dan het doelbedrag ophalen?
Ja, je kunt als organisatie meer geld ophalen dan het oorspronkelijke doelbedrag. Ook na het bereiken van het doelbedrag loopt de meter gewoon door.

Moeten organisaties belasting betalen over donaties?
In beginsel mag je als organisatie onbeperkt geld innen uit crowdfunding, mits de donaties die je ontvangt niet hoger zijn van € 2.147. In dat geval moet schenkingsrecht worden afgedragen over het meerdere. Op de website van de belastingdienst lees je meer over de voorwaarden van schenken.

 

DOOR DONATEURS

Wat moeten donateurs doen als de organisatie die zij willen steunen niet is aangesloten bij DoSupport?
Wanneer de organisatie die je wilt steunen niet is aangesloten bij het platform, dan kun je contact opnemen met PGOsupport. Zij zullen dan proberen contact te leggen met de organisatie voor wie je je graag wilt inzetten.

Waarom moeten donateurs persoonsgegevens invullen bij het doneren?
Wij vragen je bij het doen van een donatie om een e-mailadres zodat wij je een bevestiging kunnen sturen van je donatie. In het geval van een donatie aan een crowdfundingscampagne word je ook gevraagd om adresgegevens in te vullen. Dit doen wij omdat de afhandeling van eventuele tegenprestaties per post verloopt. Lees voor meer informatie het Privacy Statement.

Welke gegevens van donateurs krijgen organisaties tot hun beschikking?
Wij verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in het Privacy Statement, tenzij je daar duidelijk toestemming voor gegeven hebt.

Via welke betalingswijzen kunnen donaties worden gedaan?
Je kunt alleen via IDEAL een donatie doen.

Kunnen donateurs ook anoniem doneren?
De gegevens die je invult in het donatieformulier zijn nodig voor de afhandeling van de donatie. Het is mogelijk om anoniem een donatie te doen. Dit betekent dat je naam niet wordt vermeld op de persoonlijke pagina van een organisatie of project. Indien je hiervan gebruik wilt maken, geef dit dan aan in het donatieformulier door de button ‘anoniem doneren’ aan te vinken.