Maakt u het licht aan in de Stevenskerk?

De Stevenskerk is onze trots en het icoon van Nijmegen. Het silhouet van de kerk is al van verre herkenbaar. Het interieur is minstens zo speciaal maar werd tot nu toe spaarzaam en ondoelmatig verlicht. De oude verlichting vrat niet alleen veel energie, maar was ons grandioze monument onwaardig. Zo weet bijna niemand dat er een prachtig beeld van Sint Stephanus in de kerk staat. Om het interieur met alle bijzondere bouwkundige details en tegelijk de diverse evenementen in de kerk goed te kunnen belichten - zonder de energiekosten te verhogen - ontwierpen lichtarchitecten Hoebink en Daniëls een compleet nieuw, duurzaam lichtplan. Ruim zestig nieuwe pendels met daarin de allernieuwste led-techniek gaan de vloer en de stucgewelven sfeervol aanlichten. Ruim 164 meter led-strips maken het houten tongewelf en de arcaden op de koormuur voor het eerst goed zichtbaar. Hiermee kan de kerk in verschillende sferen worden getoond; sereen zoals in een klooster of in een hippere stijl, met meerdere kleuren.

We zijn er bijna
Voor het nieuwe lichtplan is al ruim € 280.000,- bijeengebracht middels subsidies van provincie en gemeente, verschillende fondsen, de Stevensloop en reguliere bijdragen van Vrienden en Steveniers. Maar dat is net niet genoeg; er is nog € 35.000 nodig. Vandaar deze actie. 

Steekt u ook een ledlampje aan in de Stevenskerk?

Mocht u niet met de betalingsmethode iDEAL overweg kunnen, dan kunt u ook een bijdrage storten op:  

NL30 ABNA 052 79 85 279 t.n.v. Omarm de Stevenskerk
STEV_filmposterbeeld_1920x1080
nieuws (1)
Peptalk (3)

Hans van der Westen

Het is zo zonde als er nog zoveel mooie plekjes in de kerk niet goed zichtbaar zijn door te slechte verlichting. Zoals nu al het houten plafond zo prachtig aangelicht wordt. Leuk dat ik met mijn bijdrage nog wat extra lampjes in de kerk laat branden!

Koen Roordink

Ook mooi om zo de kerk te steunen!

Suzanne van Horssen

Heel erg leuk dat ik straks een lamp uit de Stevenskerk in huis kan ophangen én dat ik jullie goede doel hiermee steun.

Plaats opmerking
Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor anderen.
Projectinformatie
€6.786,17 Opgehaald van € 35.000,00 30 dagen te gaan
3

vanaf €10,00

Hartelijk dank! U ontsteekt een ledlampje en zet de Stevenskerk in een mooi licht!

vanaf €25,00

U krijgt een rondleiding voor twee personen door een fraai verlichte Stevenskerk. Dank u wel!

vanaf €50,00

Hartelijk dank! U ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor het prachtig uitgelichte concert ‘Meesters & Gezellen’ op 8 maart 2019.

vanaf €100,00

Hartelijk dank! U ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor het prachtig uitgelichte concert ‘Meesters & Gezellen’ op 8 maart 2019 plús ons boek: ‘De Stevenskerk, 750 jaar Spiegel van Nijmegen’

vanaf €175,00

Heel veel dank! U krijgt een van de zestig pendelarmaturen, die de Stevenskerk vijftig jaar lang verlicht hebben. Zolang de voorraad strekt.