Parkinson Vereniging

#StapStap voor ParkinsonOp 16 juni 2019 gaat team #StapStap op pad voor Parkinson!  

Wie zijn team #StapStap? 

Wij zijn Diane en Rogier. Getrouwd, woonachtig in Amersfoort en gek op wandelen.  

Waarom Parkinson? 

Parkinson. Geen onbekende ziekte. Dachten we... Totdat we er direct mee te maken kregenOnze (schoon)vader bleek Parkinson te hebben. Zoals velen hadden we het beeld van een ziekte die leidt tot motorische problemen. Wie kent het beeld van de trillende Parkinsonpatiënt niet? Maar Diane’s vader trilt niet... 

Wat is Parkinson dan? 

Deze progressieve hersenziekte blijkt zoveel meer te omvatten.  Parkinson leidt niet alleen tot bewegingsklachten, maar ook tot mentale veranderingen. Zoals Ad Nouws in de titel van zijn boek heel treffend omschrijft: “Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen”.  Daarbij treft het niet alleen ouderen, maar je kunt het ook op jonge leeftijd al krijgen.  

Zodra de diagnose wordt gesteld, is er een stukje duidelijkheid. Je weet immers wat je hebt. Maar tegelijkertijd begint daarmee het leven met onzekerheid. Want het is een ziekte met veel verschillende gezichten. En ook het ziekteverloop is niet te voorspellen.  

Wat kunnen wij doen? 

We leren steeds meer over Parkinson en we steunen en helpen onze (schoon)ouders. Maar we willen meer doen! Daarom gaan we op Vaderdag, 16 juni 2019, tijdens de Marathon Amersfoort, 21 km wandelen. En daarbij laten wij ons sponsoren voor de Parkinson Vereniging.  

Wat doet de Parkinson Vereniging? 

De Parkinson Vereniging zet zich in voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Ze verzorgen bijvoorbeeld lotgenotencontact en doen veel aan informatievoorziening. Ook initiëren en subsidiëren zij onderzoek. En onderzoek is belangrijk. Want Parkinson is nog niet af te remmen of te genezen en er is nog veel onbekend. 

Wat kan jij doen? 

Onze actie steunen met een bijdrage. Alle beetjes helpen! 

#StapStap voor Parkinson
nieuws (1)
Peptalk (4)
Donaties (42)

Wat een topdag!

En toen was het zover: de dag van de Marathon Amersfoort. De dag begon al met een lekker zonnetje. En de voorspellingen voor de rest van de dag waren ook goed. Helaas was niet alles even zonnig. Door omstandigheden was de rolverdeling in ons team wat anders dan gepland. Het was Rogier in de rug geschoten waardoor hij ipv wandelaar supporter werd :-( Dus Diane stond alleen aan de start. Nou ja, alleen... Vooraan met ruim 300 andere deelnemers achter haar. De sfeer zat er goed in en het was lekker druk. De 21km wandelmarathon startte vlak na de start van de hele en halve reguliere marathon. Om 10.35 uur klonk een luid kanonschot en daar ging Diane van start. En een prachtige wandeling was het! Van het Eemplein langs het ziekenhuis naar de Eem. Daarna door de polder, vervolgens om langs Hoogland naar Park Schothorst te lopen. Van daaruit via Zielhorst onder station Schothorst door. En toen de laatste kilometers langs het spoor met de Lange Jan al in zicht richting het centrum om uiteindelijk te finishen op het Eemplein. Het evenement was ook werkelijk super georganiseerd. Onderweg werd Diane aangemoedigd door de verschillende DJ's die de organisatie had geregeld, kikker concerten, enthousiaste buurtbewoners en niet te vergeten haar fans. Sommigen digitaal, via WhatsApp of Facebook, anderen in levende lijve, zoals uiteraard Rogier (op meerdere plekken en als een ware paparazzi) en haar tantes, oom en als verrassing haar ouders. Dat laatste leverde een mooi vaderdag moment op. Om iets over half 3 stapte zij over de finish. Met een netto tijd van 03:56:38 zette zij een persoonlijk record neer. Het was hele mooie, gezellige, uitdagende wandeling met bijzondere en soms emotionele momenten. Een onvergetelijk ervaring! En wat een prachtige opbrengst van onze sponsoractie. Heel veel dank gaat uit naar onze sponsors. Wat hebben jullie gul gedoneerd! 1000x dank!

Emma, Jeroen, Lotte, Tess, Maud en Finn

Hi toppers! Wij sponsoren jullie graag voor dit goede doel. Succes met lopen, geniet van de sfeer en van elkaar. Liefs van ons!

Eva

Ha stappers van het eerste uur, Mooi dat jullie dit doel aan deze tocht op vaderdag hebben gekoppeld. Wat je in de tekst schrijft is voor mij ontzettend herkenbaar! Ik kan jullie helaas niet in levende lijve supporter op de 16e! Keep on walking. X Eef

Alex en Irene

Lieve Diane en Rogier, Wat gaaf dat jullie dit gaan doen, we zijn heel erg trots op jullie en wensen jullie veel succes met voorbereiden en de dag zelf!! Heel veel liefs uit Alkmaar Alex, Irene, Justin, Levi & Ysabel xx

Diane Holthuijsen-van de Burgwal

Lieve Rogier, Ik sponsor jou graag, omdat ik er trots op ben dat we samen deze actie zijn gestart en deze tocht gaan lopen! Groetjes, Diane

Plaats opmerking
Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor anderen.

Harold en Linda

€10,00

Netty

€20,00

Stephanie Van der velde

€35,00

Marscha

€20,00

Maike & Jeff

€20,00

Mech Nieuwkamp-van Kempen

€20,00

Tina

€10,00

Stefan de Fotograaf

€20,00

Danny Gieskens

€100,00

Emma, Jeroen, Lotte, Tess, Maud en Finn

€20,00

Agnes & Karel

€10,00

Rik van der Mispel

€15,00

Jos Hendriks

€10,00

Evelien

€5,00

Martijn Blokhuis

€10,00

Ali & Henrie

€5,00

Marian & Franklin

€20,00

Eva

€20,00

Lisette & Jantine

€10,00

Paula en Michel

€50,00

Nicolette

€10,00

Harold en Linda

€10,00

Thea en Ernesto

€20,00

Ilse van de Burgwal

€20,00

Onno

€5,00

Shanice

€5,00

Joyce

€10,00

Bart en Anita

€25,00

Anoniem

€20,00

Anoniem

€25,00

Marianne vd Hulst

€5,00

Kristoff

€10,00

Diane

€50,00

Nienke

€25,00

Antine

€5,00

Netty

€15,00

Anoniem

€5,00

Marie

€10,00

Lenie en Henk

€20,00

Familie vd Burgwal

€10,00

Rogier Holthuijsen

€25,00

Diane Holthuijsen-van de Burgwal

€25,00

Projectinformatie
€785,00 Opgehaald vanaf 8 mei
4