Patiëntenvereniging voor blaasextrophie

Leuk dat je op onze pagina kijkt, welkom!

 

De patiëntenvereniging voor blaasextrophie Nederland is een vereniging voor patiënten (en hun familie) met epispadie, klassieke blaasextrophie en cloacale extrophie. Blaasextrophie is een zeldzame aangeboren afwijking die ontstaat door een sluitingsfout van de blaas en de onderste buikwand. Het gaat hierbij om ernstige afwijkingen aan blaas, urinewegen, bekken en geslachtsorganen. Een van de doelstellingen van onze vereniging is het streven naar optimale medische voorzieningen, zodat elke patiënt de juiste behandeling krijgt van alleen zeer ervaren urologen.

 

Momenteel zamelen we geld in voor Kenza, een jonge moeder uit Algerije. Kenza heeft onze vereniging benaderd met een noodkreet. Ze heeft dringend medische hulp nodig, maar in Algerije is de benodigde kennis en expertise niet aanwezig. Kenza is welkom op 9 september bij het UZ Gent om de juiste diagnose te stellen en haar te behandelen. We hebben momenteel €3500 nodig om de reis mogelijk te maken. Mogelijk dat dit bedrag nog op zal lopen als Kenza een operatie nodig blijkt te hebben. Hier houden we je uiteraard van op de hoogte.

 

Steun Kenza en geef haar weer een toekomst!

Lopende projecten

Een noodkreet uit Algerije!

Kenza, een jonge moeder van twee kinderen uit Algerije, is geboren met blaasextrofie. Een paar maanden geleden benaderde ze onze p...
€0,00 Opgehaald vanaf 21 juli
Steun actie
€0,00 Opgehaald vanaf 26 juli
Steun actie