Parentshouses Amersfoort

Parentshouses Amersfoort vindt dat kinderen niet de rekening mogen betalen van de vastgelopen relatie van hun ouders. Daarom maken wij het mogelijk dat een kind met scheidende ouders kan rekenen op warmte en nabijheid van beide ouders, door een van de ouders tijdelijk een betaalbare woonruimte te bieden in de vertrouwde omgeving van de kinderen. 

Gevolgen van echtscheiding

Als ouders scheiden, stapelen ook voor de kinderen de problemen zich snel op. Ouders moeten verhuizen en vinden vaak geen geschikte woonruimte in de buurt van hun kinderen. De kinderen raken hun vertrouwde omgeving en vriendjes kwijt en vaste routines vallen weg. Er breekt een onrustige en chaotische tijd voor hen aan . 

Kinderen van gescheiden ouders hebben daardoor dubbel zoveel kans op 

  • depressieve gevoelens, 
  • aggresief gedrag,
  • problemen op school,
  • lagere eindscores.

Deze kans wordt nog groter wanneer ouders (financiële) problemen krijgen, kinderen de band met de uitwonende ouder verliezen of veel veranderingen doormaken (bijv. verhuizen, van school veranderen, …). En juist dat gebeurt heel vaak bij scheidingen. 

Ouders moeten onvrijwillig verder weg gaan wonen, hebben steeds wisselende woonplekken of moeten bankslapen.  Ze verliezen het contact met de kinderen, komen in financiële problemen, moeten zich inschrijven bij de voedselbank of raken hun baan kwijt.

Wat doet doet Parentshouses Amersfoort?

Parentshouses Amersfoort biedt tijdelijke woonruimte aan ouders die zich in een echtscheiding situatie bevinden, zodat zij in de buurt van hun kinderen kunnen blijven wonen. 

Momenteel heeft Parentshouses Amersfoort vijf verschillende woningen in Amersfoort waarmee we al meer dan 20 gezinnen hebben kunnen helpen. Alle Parentshouses hebben minstens een volledig uitgeruste kinderkamer zodat de kinderen ook echt het contact met beide ouders kunnen behouden.  Door de lagere huurprijzen krijgen de bewoners tijdelijk de rust en ruimte om een nieuwe woonstek te zoeken zonder daarvoor hun kinderen uit hun omgeving te moeten halen. 

Onze droom is in elke wijk van Amersfoort minstens één Parentshouse te kunnen zetten en zo nog meer gezinnen in heel Amersfoort te kunnen helpen. 

Want elk kind verdient rust, ruimte en de warmte van beide ouders.