MIND Ypsilon - Anoiksis - Socialrun

Voor even weer samen in de Quarantainer❤️ BINNEN 1 DAG RUIM € 17.000,- OPGEHAALD ❤️

Wow, we zijn er echt beduusd van. Vandaag startten we de crowdfunding voor een Quarantainer, samen met Anoiksis en de Socialrun. Het is bijna niet geloven, maar we hebben in 1 dag ruim € 17.000,- opgehaald!!! 1000x dank aan iedereen die ons gesteund heeft, met een kleine of grote bijdrage, door berichten te delen of anderen erop te attenderen. Door jouw steun staan we nu op dit immense bedrag. Dank je wel!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Je zal maar kwetsbaar zijn in deze tijd. Zó kwetsbaar dat je bent opgenomen. Overmand door stemmen, ontregeld, psychotisch, suïcidaal. En bezoek van familie, van dierbaren, is verboden. Door corona. Dit terwijl bezoek van familie en geliefden, vooral in deze tijd, zo belangrijk is. Het zorgt voor aandacht, rust, verbinding en stabiliteit. Het enige lijntje dat je had met de realiteit waar je uit vandaan kwam. Hoe angstig zou dat zijn, hoe eenzaam moet dat voelen? Dit zorgt voor veel verdriet en gemis. 

Wat gaan we doen?

Hoe mooi zou het zijn om een plek te creëren waar patienten en hun familie en geliefden elkaar veilig kunnen ontmoeten? Daarom komen wij, MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun, in actie. We gaan mobiele ontmoetingsplekken creëren - een zogenaamde Quarantainer - zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Een plek waar je elkaar weer kunt zien, waar je je verhalen en emoties met elkaar kunt delen, waar je naar elkaar kunt lachen en met elkaar kunt huilen. Weer verbinding kunt maken.

Onze droom is om de Quarantainer bij minimaal één ggz instelling in Nederland te kunnen plaatsen. En dat onder het motto: als wij het kunnen, kan iedereen het. We hopen hiermee anderen te inspireren en ons voorbeeld te volgen. 

Het laten maken en plaatsen van een Quarantainer kost €7.500,- Om deze droom te kunnen realiseren, hebben we jouw hulp nodig. Doe je mee? 

Ik wil meer weten over de Quarantainer.

WhatsApp Image 2020-06-15 at 10.01.55

WhatsApp-Image-2020-05-25-at-10.44.01-768x576

 

 

IMG_7895-scaled-e1586901893721-uai-2064x815
nieuws (6)
Peptalk (1)
Donaties (125)

Tweede Quarantainer uit succesvolle crowdfunding geplaatst bij Emergis

Goed nieuws: ook de tweede Quarantainer is geplaatst (een Quarantainer is een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt). Deze heeft een geweldige plek gekregen bij ggz- instelling Emergis in Zeeland. De plaatsing van de Quarantainer is een direct gevolg van de succesvolle crowdfunding van MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun. Bezoek krijgt, vanwege de coronamaatregelen, nu maar moeilijk toegang, terwijl dit zo hard nodig is. De Quarantainer biedt hiervoor een oplossing.

Goed initiatief

De Quarantainer staat middenin de boomgaard van Emergis en de planning is dat ‘ie hier wel een tijdje blijft staan. Emergis heeft - met financiële steun vanuit de crowdfunding - ervoor gekozen om de Quarantainer te kopen. Ralph Gillissen is directeur zorg bij Emergis en reageert: “Deze actie is een heel goed initiatief. In de contacten met mensen van Ypsilon die ik de afgelopen tijd heb gehad is de quarantainer ook ter sprake gekomen. Fijn dat dit initiatief is genomen. Als Emergis zijn we hier erg blij mee.”

Gillissen vervolgt: “De laatste drie maanden zijn voor sommige cliënten lastig geweest. Afstand moeten houden terwijl je mensen, die belangrijk voor je zijn, het liefst dichtbij je wilt hebben. Ook voor naasten was het zwaar. Wetende dat je familielid je nodig heeft en dan niet of beperkt op bezoek kunnen komen. De Quarantainer gaat zeker een bijdrage leveren om dat belangrijke contact, op een veilige manier, weer mogelijk te maken.”

Niet alleen nu is de Quarantainer erg welkom, ook straks na het coronatijdperk, blijft Emergis deze geweldige plek gebruiken. Als behandelruimte, creatieve ruimte of gewoon om even te relaxen.

Overbruggen van een kloof

Bert Stavenuiter, directeur MIND Ypsilon reageert ook verheugd op de plaatsing bij Emergis: “Dit is precies zo’n plek waar we van tevoren aan dachten toen we deze actie begonnen: een diverse maar kwetsbare groep mensen die niet weg kan, maar waarvan de hulpverlening het ook niet aandurft om bezoekers ongelimiteerd te laten langskomen. En de Quarantainer die die kloof weet te overbruggen.”

 

 

Bezoek bij ggz Arkin Ouderen weer mogelijk dankzij actie patiënten en naasten

Den Haag – Een dag! Meer was er niet nodig om voldoende geld op te halen om de eerste groep psychisch kwetsbare patiënten en hun familie te herenigen. Via een zogenaamde Quarantainer: een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Komende dinsdag, 26 mei, is het zover: dan wordt de eerste Quarantainer geplaatst bij Arkin Ouderen van ggz- instelling Arkin.

De plaatsing is het directe gevolg van de crowdfundingsactie die MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun vorige week startten. Bezoek krijgt, vanwege de coronamaatregelen, nu maar moeilijk toegang, terwijl dit zo hard nodig is. De actie was direct vanaf de start een groot succes. Binnen week is er ruim € 20.000,- opgehaald zodat ook nog elders in het land Quarantainers kunnen worden geplaatst.

Bert Stavenuiter, directeur van MIND Ypsilon: “We wilden niet langer lijdzaam toezien en vonden het tijd voor actie. De samenwerking tussen ons, patiënten en naasten, en Arkin is geweldig. Laat dit ook vooral een krachtig signaal zijn naar andere ggz- instellingen. Bezoek is mogelijk als je het goed regelt. Punt.” 

Foka Eekhof, psychiater en directeur Arkin Ouderen: “We zijn erg blij met deze ontmoetingsplek. Voor cliënten en hun naasten is het erg belangrijk om elkaar te kunnen zien. Onze cliënten kampen naast hun psychische klachten vaak met eenzaamheid. Op deze manier kunnen cliënten en naasten elkaar weer zien en aan een tafel zitten. Voor onze kwetsbare doelgroep was dat door de coronamaatregelen lange tijd niet mogelijk. Heel fijn dat dat nu op een veilige manier kan.”

- EINDE PERSBERICHT -  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie
Wil je meer informatie over de crowdfundingsactie of een interview aanvragen met Bert Stavenuiter van MIND Ypsilon? Neem dan contact op met Iris Nijkamp: 06- 4212 7855.

Wil je meer informatie over Arkin Ouderen? Neem dan contact op met persvoorlichting Arkin, via 020 590 5002 of pers@arkin.nl.

 

❤️ BINNEN 1 DAG RUIM € 17.000,- OPGEHAALD ❤️

Wow, we zijn er echt beduusd van. Vandaag startten we de crowdfunding voor een Quarantainer, samen met Anoiksis en de Socialrun. Het is bijna niet geloven, maar we hebben in 1 dag ruim € 17.000,- opgehaald!!! 1000x dank aan iedereen die ons gesteund heeft, met een kleine of grote bijdrage, door berichten te delen of anderen erop te attenderen. Door jouw steun staan we nu op dit immense bedrag. Dank je wel! 

Een extra shout out naar de Stichting Vrienden van Ypsilon en Stichting Plus Wonen die beiden een 'hele Quarantainer' doneerden. 

Dit betekent dat we dik over ons streefbedrag heen gegaan zijn van € 7.500,- Dit geeft een boost aan energie, gaaf zeg! Daarom stoppen we niet, we gaan door!! Ons streven is om 3 Quarantainers te realiseren en hiervoor € 22.500,- op te halen. Let's do this! Want wij vinden dat patiënten, familie en geliefden elkaar moeten kunnen zien en bezoeken, (juist) in tijden van corona.

 

MIND Ypsilon, Anoiksis en Socialrun starten crowdfunding voor Quarantainer

Den Haag - Stel je voor, je bent psychisch kwetsbaar. Zo kwetsbaar dat je opgenomen bent. Dat is op zichzelf al een heftige ervaring. Maar door corona kun je nu ook je familie en geliefden niet zien, doordat bezoek in de instelling waar je zit, niet toegestaan is. ‘Onbestaanbaar’, vinden MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun. De drie organisaties starten een crowdfundingsactie om te zorgen voor een alternatief. 

Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon: “De aandacht en zorg voor deze mensen stokt en we krijgen signalen waar we echt niet omheen kunnen. Zo vertelt een moeder ons dat ze haar zoon al weken niet heeft kunnen bezoeken, dat het langzaam slechter met hem gaat. En dat ze hoopt dat hij het gaat overleven. Dat gaat je toch door merg en been?” 

De drie organisaties komen daarom in actie en gaan een crowdfunding opzetten om patiënten en familie en geliefden weer samen te brengen. Dat door middel van een zogenaamde Quarantainer: een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Carola van Alphen, voorzitter van Anoiksis: “Het is een plek waar je elkaar weer kunt zien, waar je je verhalen en emoties met elkaar kunt delen, waar je naar elkaar kunt lachen en met elkaar kunt huilen. Weer verbinding kunt maken.” 

IMG_7895-scaled-e1586901893721-uai-2064x815

Crowdfunding 
Het laten maken en plaatsen kost 7.500 euro per Quarantainer. Dit geld wordt met behulp van een crowdfundingsactie bij elkaar verzameld. Het plan is om deze Quarantainer bij minimaal 1 ggz instelling in Nederland te kunnen plaatsen. Maar eigenlijk smaakt het naar meer. Frank Bonekamp, directeur van de Socialrun: “Als wij dit kunnen, kan iedereen het toch? Ik hoop dat andere organisaties, bedrijven en ggz-instellingen geïnspireerd raken en ons voorbeeld volgen.” 

 - EINDE PERSBERICHT -

--------------------------------------------------------------------------------------------- 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Iris Nijkamp, 06- 4212 7855.

MIND Ypsilon in Kassa: Quarantainer bewijst dat ggz niet op slot hoeft

Op zaterdag 9 mei 2020 maakte TV programma Kassa een uitzending over de gevolgen van corona voor mensen in de ggz. Tot de gevolgen behoren dat behandelingen gestopt zijn en dat mensen geen bezoek meer mogen ontvangen. Bert Stavenuiter, directeur van MIND Ypsilon, was in de uitzending aan het woord.  

Kijk hier het item terug. 

WhatsApp Image 2020-05-09 at 21.08.26

Alles op slot 
Bert Stavenuiter: “Het is inmiddels duidelijk dat meer dan de helft van de behandelingen zijn gestopt of zijn vervangen door een alternatief als beeldbellen zonder overleg met de betrokkene. Je kunt je voorstellen dat dit stress geeft. Je dagbesteding valt weg en je behandeling wordt opeens afgebeld. En dat terwijl je al kwetsbaar bent. Komt daar ook nog bij dat bezoek op dit moment vaak niet welkom is. Alles op slot. Dat maakt de situatie alleen maar erger.” 

Creatieve oplossing: de Quarantainer 
Onder andere MIND Ypsilon is kritisch op het huidige beleid van ggz-instellingen, die te weinig overleggen en te star vasthouden aan sluiting terwijl er creatieve oplossingen voorhanden zijn. Bert Stavenuiter vertelde in de uitzending over één van die oplossingen: de Quarantainer. Dit is een mobiele ontmoetingsplek, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Stavenuiter: “Het gaat niet snel genoeg. Er moet nú actie komen, daarom zijn we samen met Anoiksis en de Socialrun een crowdfunding gestart om minimaal één Quarantainer te kunnen plaatsen bij een ggz-instelling in Nederland. We hopen met deze actie een vliegwiel te zijn voor andere organisaties, zodat zij ons voorbeeld volgen.”  

Help mee om de quarantainer mogelijk te maken en doneer! 

Televisie-uitzending: Ypsilondirecteur zaterdag opnieuw bij Kassa

  • Datum: 09-05-2020
  • Tijd: 19:05 - 20:00
  • Locatie: NPO 1
  • Klik hier voor meer informatie

Het BNN/Vara-programma Kassa staat vandaag, zaterdag 9 mei 2020, opnieuw stil bij het coronabeleid van ggz-instellingen. In de uitzending komt ook Bert Stavenuiter, directeur van MIND Ypsilon, weer aan het woord. Hij spreekt onder meer over de uitkomsten van een nieuwe raadpleging onder ggz-cliënten en naasten. Zij zijn kritisch op het huidige beleid van ggz-instellingen, die te weinig overleggen en te star vasthouden aan sluiting terwijl er creatieve oplossingen voorhanden zijn. In de studio is Jacobine Geel, voorzitter van de koepel GGZ Nederland, aanwezig. De televisie-uitzending begint om 19.05 uur op NPO 1.

Aanleiding voor de hernieuwde aandacht is de aangepaste richtlijn die adviseert dat 'face-to-face'-contact en groepsbehandelingen weer zo veel mogelijk moet worden opgepakt. Eerder al ging de richtlijn in op het bezoekverbod dat sommige instellingen standaard hebben ingesteld. Wat het beleid ook is, de (regie)behandelaar moet altijd de de ruimte hebben om bezoek toe te staan als de gevolgen voor de patiënt dat vragen. Volgens de achterban van MIND waartoe ook Ypsilon behoort, is daar nog te weinig van te merken.

Iris

Fijn, zo'n concrete actie. En hard nodig in deze tijd voor veel mensen. Ik steun natuurlijk! Succes!

Plaats opmerking
Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor anderen.

Anoniem

€25,00

Eta Mulder

€20,00

Liesbeth

€25,29

Frits Bosch

€10,00

Kveta Bode

€50,00

Anoniem

€100,00

J.J. van Dijk

€25,29

Anoniem

€25,00

Alan Ralston

€100,00

Anoniem

€25,00

Frits Sluijp

€25,00

Hans van Welsum

€25,00

Anoniem

€500,00

Ok van der Leij

€25,00

Monique

€25,00

Anoniem

€30,00

Bert

€50,00

Anoniem

€25,00

Anya H.M. Kooijman

€10,00

Annemiek Westerhof

€5,00

P.Seignette

€20,00

RC Th Ootjers

€50,00

Susan

€50,00

Anneke Berghuis

€25,00

C.M. van Schagen-Schouten

€200,00

Miranda

€25,00

Anoniem

€15,00

Anoniem

€10,00

Veerle

€10,00

Renske Noordhuis

€10,00

Anoniem

€10,00

Anoiksis

€2.000,00

Coornelia Punch-Venneman

€100,00

Riky en Frans

€10,00

Anoniem

€10,00

H. van der Valk

€75,00

Monique Engelbertink

€10,00

Miranda Ardts

€10,00

Anoniem

€10,00

Anoniem

€10,00

Judith

€5,00

Miriam

€20,00

Judy Bepple

€10,00

D.Hondius

€100,00

Frieda Jans

€20,00

Nynke Zeilstra

€20,00

Margo Jansen

€25,00

Frank Pek

€100,00

Trijntje

€10,00

Harry

€10,00

Anoniem

€25,00

Jan Zandijk

€50,00

Gisela Thedieck

€50,00

Els

€10,00

Mirjam

€50,00

Jeanny

€50,00

Harmen Wiersema

€10,00

Katja van Essen

€25,00

Anoniem

€25,00

Anoniem

€50,00

Anoniem

€10,00

toon van meel

€5,00

Stichting Vrienden van Ypsilon

€7.500,00

Anoniem

€25,00

Anja Blokzijl

€5,00

Anoniem

€5,00

Henk Harkema

€50,00

Sraar

€100,00

Barbara Koning

€10,00

Stichting Plus Wonen, Leusden

€7.500,00

Barteline Swildens

€200,00

Anoniem

€100,00

Anoniem

€40,00

Anoniem

€20,00

Rixt Riemersma

€50,00

Anoniem

€50,00

Anoniem

€50,00

Aloce Jeltes

€25,00

Auguste Glastra

€50,00

Lubbers

€25,00

Johanna Bosman

€50,00

Kitty Melkstop | www.kantorka.nl

€25,00

j. ten Berge-v.d.Schaaf

€50,29

Anoniem

€10,00

Elli Bootsman- Panthöfer

€50,00

Anoniem

€10,00

Peter Oud

€50,00

René Borkus

€100,00

Lilly Buurke

€25,00

Hans Koudijs

€25,00

Alice

€25,00

Anouk Voortman

€5,00

Margriet

€25,00

Nienke

€25,00

Anoniem

€15,00

Miriam Stavenuiter

€25,00

Anoniem

€5,00

Sanne Schonberger

€10,00

Anoniem

€50,00

Anoniem

€50,00

Margot

€25,00

Marijke Groot

€10,00

Anke

€25,00

Nynke

€15,00

Jolanda

€25,00

Tessa

€25,00

Heleen

€25,00

Astrid

€20,00

Anoniem

€50,00

Anoniem

€20,00

Anoniem

€15,00

Erika

€10,00

Anoniem

€38,00

Ivonne Waterdrinker

€50,00

Bernice

€20,00

Anoniem

€25,00

Ank Stavenuiter-Rozeman

€10,00

Ilja Stavenuiter

€25,00

Evert Schlebaum

€35,00

Stichting Socialrun

€250,00

Marieke Konings

€8,00

Anoniem

€25,00

Anoniem

€75,00

Eckhard Administraties

€25,00

Anoniem

€50,00

Projectinformatie
€21.801,87 Opgehaald van € 7.500,00 Afgelopen
1