Endometriose Stichting

GirlsTalk.Period!!Als je jong bent wil je de wereld ontdekken, je dromen najagen en plezier kunnen maken met vrienden. Natuurlijk! Dat hoort toch bij jong zijn zullen velen zeggen. Zo natuurlijk is dat niet voor iedereen. 1 op de 3 vrouwen kampt met ernstige menstruatieproblemen, maar 70% gaat hiermee niet direct naar de huisarts. Dit blijkt uit onderzoek van professor Judith Huirne van de VU (08-12-2017).

Voor 1 op de 8 jonge meiden ligt maandelijks het dagelijkse leven meerdere dagen stil. Hun menstruatieklachten worden veroorzaakt door endometriose. Veel jonge meiden en vrouwen weten helaas niet dat deze menstruatieklachten niet normaal zijn! Menstruatieproblemen worden nog steeds afgedaan als aanstellerij. Dit willen we veranderen en jij kunt ons daarbij helpen!

 GirlsTalk.Period!

Wij gaan op middelbare scholen voorlichting geven over wat menstruatie is. Menstruatieproblemen, wat hoort er nu wel en wat hoort er niet bij?  Wat kan de oorzaak zijn van hevige menstruatieklachten en wat zijn daar de mogelijke gevolgen van? Door middel van een interactieve les wordt er meer bewustwording gecreëerd over menstruatieproblemen.
In februari starten we op de eerste middelbare school in Rotterdam en in maart in Venlo. (Wil je jouw school hier ook voor aanmelden? Klik dan hier!)

Budget
Voor het in gang zetten en uitvoeren van deze campagne hebben we komend jaar een budget van € 13.555 euro nodig. De voorbereidingen zijn in volle gang! De website ongewoonongesteld.nl draait, de presentaties zijn klaar, het lesprogramma wordt getest en de awareness creators worden opgeleid. Dit hebben we voor een deel reeds uit het subsidie- en eigen budget gerealiseerd.

Om deze campagne echt goed te laten slagen hebben we jouw hulp nodig!

We willen deze meiden natuurlijk niet alleen maar tijdens de les vertellen over menstruatie en endometriose, we willen hen ook een leerzaam informatiepakket meegeven. Dit kunnen ze dan thuis nog eens bespreken met hun moeder, zus of vriendin, of ze kunnen het meenemen naar hun huisarts. Om dit pakket vorm te geven en te produceren hebben we nog € 4000,- nodig. Dit bedrag is goed voor de  vormgeving en productie van 1000 informatiepakketten.

Om dit laatste stukje voor elkaar te krijgen vragen wij jouw voor een bijdrage.

"Gemiddeld 1 op de 8 meiden krijgt nu na 8,3 jaar de diagnose endometriose. Door dit project besparen we dus 12% van de meiden een gemiddeld 8 jaar lange slopende zoektocht."

GirlsTalkPeriodLogo
nieuws (3)
Peptalk (5)
Donaties (130)

Crowdfund succesvol afgesloten en eerste klassen voorlichting gegeven.

Inmiddels hebben we de crowdfundactie sussesvol afgesloten en zijn wij trots en dankbaar voor het opgehaalde bedrag van € 4659, 50. Geweldig dat jullie als gulle gevers ons op deze manier laten zien dat jullie de voorlichting aan jongeren ook belangrijk vinden. Met de steun van jullie en de steun van de werkgroep endometriose van de NVOG hebben we de laatste week van februari mooie pakketjes samen gesteld en op 28 februari en op 1 maart zijn de eerste voorlichtingen gegeven op het Dendron College in Horts. Praten voor een groep mensen is niet nieuw voor mij, maar een groep pubers is toch weer anders. Maar na de eerste 10 min voelde ook dat heel vertrouwd. Er werd goed mee gedaan in het interactieve deel van de voorlichting. De vraag : Waar denk je aan bij ongesteld zijn?  Werd wonderbaarlijk genoeg door iedereen ook beantwoord met Chocola! Herkenbaar? Zeker. Gelukkig dat er niet gelijk aan alle narigheid gedacht werd! Maar ook buikpijn en rugpijn werden zeker genoemd. Bijzonder was ook om te zien dat de jongens in de klas net zo goed reageerden op de vraag als de meiden. Van dee vragen ronde na afloop werd nog niet heel veel gebruik gemaakt. Maar na wat hulp van de leerkracht kwam ook dat wel op gang.  Aan de vragenquiz die we bedacht hebben, en die ze met hun telefoon kunnen beantwoorden, werd erg enthousiast ontvangen. Hilariteit alom als een jongen als eerste de vraag goed had. Leuk om te doen! Dit geeft voldoening. Nu op naar de volgende scholen. Wil je ons blijven volgen kijk dan op girls-talk-period.nl

Wauw!

2018-02-08 Wauw wat zijn wij blij met jullie enthousiasme! Jullie zien net als wij het belang van een goede voorlichting van de jonge meiden die nu naar de middelbare school gaan en daar helaas regelmatig moeten verzuimen. Meiden die zo een keer per maand thuis op de bank zitten i.p.v. met vriendinnen op stap te zijn. Met nog 2 weken te gaan moeten we nog 1160 euro ophalen, dit zijn nog 8 ambassadeurs, 332 leerlingen in 13 klassen.

In de tussentijd hebben wij afgelopen zondag (4-2) onze awareness creators geïnstrueerd en de presentatie met elkaar geoefend. De leveringen van drukwerk en lesmateriaal druppelen binnen en volgende week gaan we de pakketten samenstellen. Blijf jij ons ook steunen en vooral de campagne delen?

Niet stil gezeten

2018-01-26  Sinds de lancering van deze actie hebben jullie niet stil gezeten. Wat super na 4 dagen hebben we al bijna 25% opgehaald. We zien dat jullie dit ook een belangrijke campagne vinden en we kunnen jullie dan ook het goede nieuws vertellen dat we inmiddels ook al contact hebben met een instelling in Utrecht. Nog niet zo concreet dat er hier ook afspraken zijn, maar de ingangen zijn er.
Wat de actie en het actieplatform betreft hebben we de afgelopen paar dagen nog wat hobbeltjes rechtgestreken. Mochten jullie toch nog tegen iets aanlopen laat het ons dan a.u.b. weten. Ook wij doen dit voor het eerst, we zijn superblij met het resultaat, maar helaas moeten we ook toegeven dat niet alles gelijk foutloos verloopt.

Mevr. Le Loux

Complimenten !!! Geweldig om meiden al jong te informeren over het bestaan van Endometriose. Wist ik dit maar vroeger ! Vanaf mijn eerste menstruatie een en al ellende. Het zat tussen mijn oren. Werd ook niet zwanger later. Tot ik op mijn 36ste een artikel las over Endometriose en ik gelijk wist dit heb ik. Maar dat vond de huisarts niet. Op mijn 38ste geopereerd vol met Endometriose. Volgens arts al vanaf mijn eerste menstruatie. Heel veel succes. Dat het voor veel jonge meiden ellende mag voorkomen.

Weia

Ladies, keep up the good work! Fantastisch project. Trots op jullie, en iedereen die zich vol overgave inzet om de problematiek rond deze ziekte op de kaart te zetten. Top!

Arjet Eggink

Wat een goede actie! Ik ben in 2012 met erge buikpijn naar de dokter gegaan, door naar de 1e hulp en de volgende ochtend mijn 1e operatie..diagnose ernstige endometriose. Wham..de hele wereld op zijn kop en begin van een hele moeilijke tijd. Kort samengevat: in 5 jaar tijd.. 6 operaties, hormoonbehandelingen, zware medicijnen, veel pijn, baan kwijt, inkomen weg, 100% afgekeurd, partner vertrokken, baarmoeder moeten verwijderen dus blijf kinderloos en huis moeten verkopen. Voor mij hadden de gevolgen niet zo groot geweest als er meer bekend was geweest, want achteraf heb ik er wel 20jaar mee gelopen. Het moet bespreekbaar worden!! Maar, wat ik ook graag wil delen is dat je niet moet opgeven. Sinds een jaar gaat een weer heel goed met me! Niet pijnvrij, maar wel gelukkig met mijzelf. 100% zonder medicijnen en eigenaar van een zeer goed lopende eigen onderneming. Wat een kick om het UWV te bellen dat ik ze niet meer nodig had. Ik wens je heel veel sterkte en liefde als je nu nog in de moeilijke strijd zit met deze ellendige ziekte, maar ik hoop ook dat ik je iets van hoop en vertrouwen kan geven. Blijf zoeken naar alles wat wel kan en er komen weer betere tijden!! Liefs xx

Caroline

Goede actie. Onze dochter (met dank aan ICSI) is nu elf jaar oud. Ik knijp hem echt als ik eraan denk dat zij eventueel ook endo zou kunnen hebben. Goede voorlichting, het bespreekbaar maken, bewustwording. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om niet te doneren. En yep alle kleine beetjes helpen. Als iedereen deze actie doorzet in zijn netwerk, dan moeten we dit toch kunnen fiksen met elkaar?

Petra

Ik heb gedoneerd met in mijn achterhoofd alle jonge Petra's, Linda's, Barbara's, Margreetjes, Annies, Alysha's, Sabinetjes en alle andere meiden die zich nu op de leeftijd bevinden waarop ik, als jullie 24 jaar geleden hadden bestaan, mijn verkleefde buik wellicht hadden kunnen voorkomen. Voor mij is t nu te laat maar als mijn kleine bijdrage nu ook maar iets kan bijdragen aan het geluk van een jonge meid die zich daarmee, onbewust, een hele hoop ellende kan besparen, heb ik toch een beetje nut gehad. Zo zie ik t dan maar, dat maakt mijn pijn van vandaag een stukje dragelijker. Ik kan op afstand niet gek veel meer doen dan delen en geven en heb niet veel om te geven maar alle kleine beetjes helpen denk ik :) Zal wel weer dom klinken allemaal maar zo zag ik t even eigenlijk. Keigoed werk wat jullie doen waar jullie heel heel erg trots op mogen zijn.

Plaats opmerking
Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor anderen.

Milou Silkens

€372,00

Ilhan en hatice

€35,00

Patricia van Ee

€35,00

Expertisecentrum Endometriose MUMC+

€100,00

Jessica de Vries

€5,00

Jessica

€20,00

Marco Raaphorst

€90,00

Werkgroep Endometriose NVOG

€500,00

Dorine

€10,00

Gertie van den Berg

€5,00

Sebastiaan Drijver

€100,00

Miriam Kremer

€100,00

Sophia van der burg

€7,50

Denise Houtveen

€5,00

Joanna Kusters-Sigda

€35,00

Wendie

€5,00

Anoniem

€5,00

Snoetiez

€10,00

Lenneke

€10,00

Marloes Pauw-Ariëns

€30,00

B. Nieboer

€87,50

Suus

€5,00

Xhonneux

€50,00

Andrea de Vries

€20,00

Silvia Wiggers

€17,50

Lynsey Hendrickx

€12,75

Anique van Alst-Pfennings

€35,00

Margriet

€5,00

Anoniem

€7,50

N. van Hanegem

€55,00

Els

€10,00

Anouk Jansen-Rijpaard

€10,00

Jolanda

€25,00

Anoniem

€3,50

Ger en Mieke

€25,00

Anoniem

€5,00

Weia Wiekens

€250,00

Anoniem

€15,00

Anoniem

€17,50

Kobbe Rijpaard

€55,00

Lonneke van den Bergh

€10,00

Els

€10,00

Marike Elings

€3,50

Lydia

€25,00

Martine Koerts

€70,00

Inge van den Heuvel

€25,00

Esther

€10,00

Arjet Eggink

€250,00

Ruby de Bruin

€3,50

Herma

€3,50

Mirjam

€3,50

Anoniem

€50,00

Yvette Willems

€17,50

Fam.Pool

€17,50

Arnold Simons

€50,00

Marloes Zwiers

€17,50

Anoniem

€10,00

S. vd Kerkhof

€5,00

Anoniem

€100,00

Ilse Viguurs

€100,00

Emma van Zwol

€150,00

Marika Wilmes

€100,00

Esther

€5,00

L. Graat

€10,50

Anoniem

€3,50

Anoniem

€10,00

M. ROCKS XHONNEUX

€17,50

Anoniem

€20,00

Anoniem

€25,00

B. Overbeek

€17,50

Anoniem

€17,50

Romy

€5,00

Anoniem

€10,00

Linda van til

€20,00

Carol Djodikromo

€10,00

Manon Elbersen

€55,00

Anoniem

€5,00

Kevin & Vanita

€50,00

Caroline Vos

€35,00

Pascalle Warmerdam

€10,00

schmeetz

€17,50

Bianca

€1,00

Lisette de Waard

€150,00

Raymond

€1,00

Anoniem

€10,00

D. Schoot

€100,00

Anoniem

€25,00

Anoniem

€100,00

S. Castermans

€35,00

Linda Hausmanns

€3,50

Anoniem

€10,00

Anoniem

€5,00

Anouk de Coo

€35,00

Anoniem

€5,00

Tine Dietvorst

€17,50

Willemsen Astrid

€3,50

Anoniem

€30,00

W. Willemsen

€35,00

Renske

€17,50

Nadia Zegers

€3,50

Janneke van gurp

€10,00

Salih & Hatice

€25,00

Tomas en Anneloes

€20,00

Paul Buuron

€20,00

Anoniem

€17,50

V.Schepens

€10,25

Karen Schreurs

€50,00

Eveline de Bruijn-Mevis

€10,00

Petra Zoon

€5,00

Anoniem

€25,00

Anoniem

€3,50

Fatih Aksoy

€35,00

Alper uskalelier

€17,50

Anoniem

€50,00

Anoniem

€5,00

Anoniem

€35,00

Sandra Ros-Hollander

€5,00

Ingrid

€15,00

Suzanne Derksen

€35,00

Karin Nouwens

€10,00

Celine

€1,00

Lisette van der Horst

€10,00

Yvette

€25,00

L.Levels

€10,00

Rozemarijn Raaijmakers

€25,00

Leontine den Heijer-Blok

€5,00

Anoniem

€5,00

Mariska

€10,00

Anoniem

€1,00

Anoniem

€10,00

Projectinformatie
€4.659,50 Opgehaald van € 4.000,00 Afgelopen
5

vanaf €3,50

Je hebt zojuist een scholier een informatiepakket gegeven

vanaf €17,50

Ontzettend bedankt voor je bijdrage! Je hebt zojuist 5 meiden een pakket gegeven. Jij ontvangt na afloop van de crowdfund actie een bedankkaartje met een persoonlijke boodschap.

vanaf €35,00

Je bent een topper! Zojuist heb jij 10 scholieren blij gemaakt met een leerzaam voorlichtingspakket. Jij ontvangt na afloop van de crowdfund actie een sleutelhanger als bedankje.

vanaf €55,00

Ontzettend bedankt voor je bijdrage! met jouw bijdrage heb jij 15 scholieren blij gemaakt met een leerzaam voorlichtingspakket. Jij ontvangt van ons na afloop van de crowdfund actie een persoonlijke videoboodschap.

vanaf €87,50

Onwijs bedankt! Je hebt zojuist een hele klas een informatiepakket gegeven. Je ontvangt een GirlsTalk.Period! certificaat thuis en je naam zal als donateur vermeld worden.

vanaf €150,00

Super! Jij bent nu officieel ambassadeur van GirlsTalk.Period! Je wordt vermeld in het informatiepakket en krijgt uiteraard een certificaat én pakket thuisgestuurd.