Endometriose Stichting

Campagne GirlsTalk.Period! voorlichting op middelbare scholenAls je jong bent wil je de wereld ontdekken, je dromen najagen en plezier kunnen maken met vrienden. Natuurlijk! Dat hoort toch bij jong zijn zullen velen zeggen. Zo natuurlijk is dat niet voor iedereen. 1 op de 3 vrouwen kampt met ernstige menstruatieproblemen, maar 70% gaat hiermee niet direct naar de huisarts. Dit blijkt uit onderzoek van professor Judith Huirne van de VU (08-12-2017).

Voor 1 op de 8 jonge meiden ligt maandelijks het dagelijkse leven meerdere dagen stil. Hun menstruatieklachten worden veroorzaakt door endometriose. Veel jonge meiden en vrouwen weten helaas niet dat deze menstruatieklachten niet normaal zijn! Menstruatieproblemen worden nog steeds afgedaan als aanstellerij. Dit willen we veranderen en jij kunt ons daarbij helpen!

 GirlsTalk.Period!

Wij gaan op middelbare scholen voorlichting geven over wat menstruatie is. Wat is wel en wat is niet normaal? Wat kan de oorzaak zijn van hevige menstruatieklachten en wat zijn daar de mogelijke gevolgen van? Door middel van een interactieve les wordt er meer bewustwording gecreëerd over menstruatieproblemen. 
In het eerste kwartaal 2018 zijn we gestart op de eerste middelbare scholen in Rotterdam en in Venlo. (Wil je jouw school hier ook voor aanmelden? Klik dan hier!)

 

Budget
Voor het in gang zetten en uitvoeren van deze campagne hebben we komend jaar een budget van € 13.555 euro nodig. De voorbereidingen zijn klaar! De website ongewoonongesteld.nl is online, de presentaties zijn klaar, de eerste lessen zijn gegeven door onze awareness creators. Dit hebben we voor een deel reeds uit het subsidie- en eigen budget gerealiseerd.

Om deze campagne echt goed te laten slagen kunnen we jouw hulp nog steeds gebruiken!

We willen deze meiden natuurlijk niet alleen maar tijdens de les vertellen over menstruatie en endometriose, we willen hen ook een leerzaam informatiepakket meegeven. Dit kunnen ze dan thuis nog eens bespreken met hun moeder, zus of vriendin, of ze kunnen het meenemen naar hun huisarts.  Om dit pakket vorm te geven en te produceren hebben we nog € 4000,- nodig. Dit bedrag is goed voor de  vormgeving en productie van 1000 informatiepakketten.

Met onze crowdfundactie in februari hebben we reeds € 4600 opgehaald, goed voor 1150 pakketten. Er zijn natuurlijk nog veel meer jongeren die we willen bereiken. Wil jij hiervoor in actie komen? Koppel je actie dan aan dit project!

 "Gemiddeld 1 op de 8 meiden krijgt nu na 8,3 jaar de diagnose endometriose. Door dit project besparen we dus 12% van de meiden een gemiddeld 8 jaar lange slopende zoektocht."

Girls Talk, Period!
Projectinformatie
€160,50 Opgehaald vanaf 1 april
0
fietsen van MMC naar MUMC+
nieuws (0)
Peptalk (0)
Donaties (8)

Er zijn nog geen nieuws updates geplaatst bij dit project

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit project

Plaats opmerking
Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor anderen.

Annelies Kastein

€3,00

Patty

€2,50

Greetje

€25,00

Pascalle Sevriens

€10,00

Ruth Gussenhoven

€50,00

Jannie

€10,00

Anoniem

€10,00

Marieke

€50,00

Gerelateerde projecten
€0,00 Opgehaald vanaf 8 januari
Steun actie